educatie financiara

Principii de educatie financiara care te ajuta in vremuri grele

Din dorinta de a veni in ajutor oamenilor care se gandesc sa acceseze credite sau pur si simplu au nevoie de sfaturi de educatie financiara, specialistii CreditRapid.ro au intocmai acest ghid, care contine informatii importante in ceea ce priveste gestionarea banilor, mai ales in vremuri grele. Consumatorii de produse financiare bancare si nebancare pot descoperi astfel cum este cel mai bine sa procedeze pentru a se feri de un grad de indatorare mare, dar si pentru a reusi sa puna deoparte bani pentru zile mai putin fericite, in care apar cheltuieli neprevazute.

Nicio luna fara economii

Pentru inceput, important de mentionat este faptul ca toata lumea ar trebui ca lunar sa puna cel putin o suma minima deoparte, pe care o aiba la indemana in clipele grele. Indiferent de cuantumul veniturilor lunare, chiar si cateva zeci de lei se pot dovedi a fi de mare ajutor atunci cand oamenii se confrunta cu probleme din punct de vedere financiar si au nevoie de o resursa suplimentara de bani. Economiile reprezinta o dovada de responsabilitate financiara!

Amanarea cumparaturilor

Uneori, oamenii tind sa cumpere anumite produse sau obiecte din impuls sau pentru ca au impresia ca vor pierde reducerile momentului. Atunci cand amana, insa investiile de acest tip, cumparatorii isi pot da seama foarte usor ca de fapt nu aveau nevoie de lucrurile respective sau ca pot gasi alte oferte si mai avantajoase. Acesta este un alt mod in care banii pot fi gestionati cu multa chibzuinta si rabdare.

Cheltuielile inutile trebuie reduse

Nepastrand o evidenta clara a cheltuielilor pe care le au, persoanele fizice pot ajunge sa dea foarte multi bani pe lucruri inutile. In acest fel, bugetul lunar se diminueaza considerabil, ceea ce inseamna ca salariile si pensiile se pot dovedi a fi insuficiente pana la urmatoarea plata. Punand, insa pe o lista scrisa toate produsele si serviciile pentru care platesc in mod constant, oamenii pot tine o evidenta clara a banilor pe care ii scot din portofel. Vizualizand lucrurile cumparate, toate persoanele isi pot da seama care sunt lucrurile pe care le pot elimina din obiceiurile lor.

Bugetul trebuie planificat cu grija

Un alt element esential de educatie financiara este referitor la planificarea bugetului. Gandindu-si inca de la inceput modul in care vor imparti banii pentru o luna intreaga, oamenii vor observa ca este mult mai usor sa isi gestioneze resursele. De exemplu, pot imparti bugetul pe saptamani, iar cu ajutorul unei evidente constante se vor asigura ca au intotdeauna destui bani pentru acoperirea facturilor, a cumparaturilor pentru alimente, dar si pentru mici mofturi.

Pregatirea meselor acasa, o solutie excelenta prin care se poate economisi

Cei care in loc sa manance la restaurant in fiecare sau sa comande acasa aleg sa isi prepare singuri mancarea vor observa in timp diferente notabile cand vine vorba despre banii care le raman in buzunar la sfarsitul lunii. De exemplu, sansele ca persoanele ce economisesc sa aiba nevoie de un credit rapid se diminueaza considerabil in acest fel!

Banii obtinuti prin credite nebancare trebuie cheltuiti cu grija

Atunci cand oamenii nu mai au alta solutie la indemana pentru a-si acoperi datoriile si acceseaza un imprumut rapid trebuie sa tina cont de felul in care gestioneaza acesti bani. Expertii in domeniul financiar recomanda consumatorilor de credite nebancare sa le utilizeze doar pentru achitarea facturilor urgente, pentru acoperirea unor servicii medicale absolut necesare sau pentru achitarea unor vacante de tip early-booking, care au preturi reduse. In acelasi timp, creditele de la IFN-uri nu trebuie folosite pentru achitarea avansurilor pentru autoturisme sau pentru acoperirea costurilor de scolarizare.

Garderoba, schimbata in perioada reducerilor

Pe lista sfaturilor care pot contribui ingrijirea bugetului personal al fiecarei persoane in parte se numara si faptul ca garderoba trebuie schimbata cu precadere in perioadele in care magazinele au discounturi substantiale. Este vorba despre perioade in care centrele comerciale sunt destul de aglomerate, dar in care oamenii isi pot gasi piese vestimentare extrem de interesante la preturi cu pana la 50-70% mai mici decat in mod normal.

Cumparatorii trebuie sa isi pregateasca o lista de acasa

Inainte de a pleca intr-un supermarket, cumparatorii isi pot pregati de acasa o lista cu toate produsele de care au nevoie. In acest fel vor reusi sa economiseasca atat bani, cat si timp, pentru ca vor sti exact la ce raioane sa mearga atunci cand ajung in magazine. Tentatiile se regasesc la tot pasul, iar atunci cand cumparatorii nu dau dovada de chibzuinta, risca sa ajunga acasa cu mult prea multe lucruri si cu extrem de putini bani in buzunar.

Expertii CreditRapid.ro sugereaza tuturor oamenilor sa evite un grad de indatorare foarte mare, pentru a se putea bucura de un trai decent. Daca, totusi, la un moment dat exista persoane care au nevoie de credite rapide rapide pentru a acoperi diferite costuri, ideal este ca ele sa fie extrem de atente la modul in care gestioneaza banii, dar si la conditiile de rambursare, pentru a evita sa ajunga pe lista cu rau platnici de la Biroul de Credite!

Principii de educatie financiara care te ajuta in vremuri grele