Ferratum

Rated 4,2 out of 5
1400 RON DE LA 200 PANA LA
1,29% pe zi DOBANDA
1 ore APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
45 de zile PERIOADA
Rated 4,2 out of 5

Conditii pentru a accesa un imprumut rapid

 • trebuie sa aveti peste 21 de ani;
 • trebuie sa aveti venituri lunare constante, indiferent de sursa acestora;
 • trebuie sa aveti un numar de telefon si o adresa de e-mail.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui credit?

 • buletinul sau cartea de identitate;
 • trebuie sa faceti dovada veniturilor obtinute in ultimele 3 luni, inainte de realizarea solicitarii pentru un credit;
 • este posibil sa aveti nevoie si de fisa fiscala aferenta anului anterior.

Avantajele de care va bucurati cand accesati credite Ferratum

 • puteti completa cererile de credite exclusiv online, fara sa fiti nevoiti sa va deplasati fizic la un birou al Ferratum;
 • puteti solicita credite inclusiv prin SMS, trimitand un mesaj la numarul 1781, dar numai incepand cu al doilea credit;
 • puteti trimite cererile pentru creditele rapide oricand, indiferent daca este zi sau noapte.

Dezavantaje pe care trebuie sa le luati in calcul

dobanzile aferente creditelor rapide sunt mai mari, in comparatie cu cele practicate pentru creditele bancare;

in cazul in care intarziati plata ratelor, vi se vor percepe dobanzi penalizatoare incepand cu prima de zi de intarziere.

Ce tipuri de credite puteti accesa de la Ferratum?

Credite de nevoi personale – cu ajutorul acestor produse puteti obtine imprumuturi de pana la 10.000 de lei, cu o perioada de rambursare de cel mult 12 luni. Mai mult, in functie de ziua in care incasati veniturile lunare, puteti alege care sa fie prima data de rambursare a ratelor. Creditele de nevoi personale sunt excelente atunci cand aveti nevoie repede de o suma de bani pentru motive personale, indiferent daca vreti sa plecati in vacanta, sa va cumparati bunuri mobile sau sa achitati pentru diverse servicii.

Credite pana la salariu – daca intre 2 salarii va dati seama ca aveti probleme din punct de vedere financiar, puteti apela cu incredere la creditele pana la salariu. Este vorba despre solutii financiare practice, care vor pot scoate din incurcatura atunci cand nu puteti achita facturile sau cand vreti sa faceti o investitie pe care nu o aveati in plan. Cu ajutorul creditelor pana la salariu puteti obtine intre 200 si 10.000 de lei.

Credite pe termen scurt – aceste produse au fost concepute astfel incat sa va vana in ajutor atunci cand aveti nevoie de sume relativ mici, dar care va sunt indispensabile. De exemplu, puteti accesa imprumuturi de pana la 1.400 de lei, pe care sa le restituiti intre 15 si 45 de zile, in functie de posibilitati.

Exemplu de calcul pentru un credit pe termen scurt:

 • Suma imprumutata: 1000 lei
 • Perioada: 15 zile
 • DAE: 7227%
 • Suma totala de restituit: 1193 de lei

Credite rapide in numerar – atunci cand ati inceput o lucrare de modernizare a caminului personal sau sunteti in mijlocul planificarii nuntii si mai aveti nevoie de o suma de bani, cu care sa acoperiti costurile aferente, creditele rapide in numerar va vin in ajutor. Puteti obtine intre 1.500 si 10.000 de lei, bani pe care ulterior sa ii restituiti intr-o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Pentru fiecare dintre creditele anterior mentionate, pe pagina oficiala Ferratum puteti gasi un calculator de credit, cu ajutorul caruia puteti vedea exact datele financiare pentru sumele de care aveti nevoie. Este vorba despre o metoda practica si eficienta, datorita careia va puteti forma o parere in ceea ce priveste felul in care va puteti organiza finantele pe termen scurt.

Comparatie Ferratum cu alte institutii ifn

1400 RON DE LA 200 PANA LA
1,29% pe zi DOBANDA
1 ore APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
45 de zile PERIOADA

9000 RON DE LA 500 PANA LA
0,1% pe zi DOBANDA
instant APROBARE IN MAXIM
0,1% pe zi PRIMUL CREDIT
12 luni PERIOADA

2000 RON DE LA 100 PANA LA
1,2% pe zi DOBANDA
2 ore APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
12 luni PERIOADA

10.000 RON DE LA 100 PANA LA
0,08% pe zi DOBANDA
30 de minute APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
6 luni PERIOADA

4000 RON DE LA 200 PANA LA
0,99% pe zi DOBANDA
30 de minute APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
24 de luni PERIOADA

3000 RON DE LA 100 PANA LA
1,2% pe zi DOBANDA
30 de minute APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
92 de zile PERIOADA

20.000 RON DE LA 500 PANA LA
Variabila DOBANDA
48 de ore APROBARE IN MAXIM
Variabila PRIMUL CREDIT
48 saptamani PERIOADA

4000 RON DE LA 200 PANA LA
1% pe zi DOBANDA
30 de minute APROBARE IN MAXIM
1% dobanda PRIMUL CREDIT
60 de luni PERIOADA

Despre Ferratum

Ferratum Romania este o institutie financiar-nebancara ce face parte din Ferratum Group, un initiator international in ceea ce priveste domeniul tehnologiei financiare si creditare mobile. Acest grup este cotat oficial la Bursa de valori din Frankfurt, Germania si are in portofoliu peste 2 milioane de clienti carora le-a acordat pana acum imprumuturi de diferite tipuri.

Serviciul Mobile Bank este unul dintre aspectele cu ajutorul carora Ferratum Romania s-a facut remarcata in tara, atragand un public dinamic, un public ce prefera tranzactiile online, in detrimentul celor pentru care trebuie sa se deplaseze fizic la un birou. Cu ajutorul platformei online, oricine poate plati si face transferuri digitale in timp real. Mai mult, puteti face solicitari scrise pentru creditele de care aveti nevoie, urmand sa primiti un raspund intr-un timp foarte scurt.

Cat timp dureaza aprobarea unui imprumut?

Reprezentantii Ferratum cauta sa solutioneze toate cererile de imprumut in cel mai scurt timp. De exemplu, daca trimiteti o solicitare pentru un credit in weekend, aceasta va fi prelucrata luni, in ordinea intrarii cererilor in sistemul IFN-ului. De cele mai multe ori, insa puteti primi un raspuns in decurs de 24 de ore, daca depuneti solicitarile in zilele lucratoare. Consulatati lista de recenzii si pareri despre Ferratum de la sfarsitul paginii.

Cum puteti rambursa creditele?

In ceea ce priveste modalitatile pe care le aveti la dispozitie pentru a rambursa creditele, trebuie sa stiti ca:

 • puteti folosi transferul bancar de acasa, prin Internet banking sau direct la banca unde aveti un cont deschis, prin completarea unui ordin de plata;
 • prin AcceptE-mail: puteti rambursa banii prin intermediul e-mailului sau al SMS-ului. Atunci cand se apropie data scadenta, veti primi din partea reprezentantilor Ferratum o notificare cu toate detaliile creditului. Este vorba despre o modalitate de rambursare instantanee, optiunea de plata fiind disponibila prin intermediului cardului dumneavoastra bancar.

Puteti rambursa anticipat?

Raspunsul este unul pozitiv. Daca aveti posibilitatea, este chiar indicat sa rambursati anticipat sumele datorate. In acest fel va reduceti costurile aferente creditelor si, in acelasi timp va asigurati un istoric bun din punct de vedere financiar. Ulterior, veti putea chiar sa accesati credite cu valori mai mari.

Ce penalitati riscati pentru neplata Ferratum?

Daca la un moment dat va confruntati cu probleme in ceea ce priveste achitarea ratelor la timp, trebuie sa stiti ca vi se va percepe o dobanda de 1,29% pe zi pentru fiecare zi de intarziere. Este vorba despre o valoare care se aplica la soldul creditelor sau la creditele in rate.

Reprezentantii CrediRapid.ro va recomanda sa tineti cont inclusiv de faptul ca intarzierile platilor sau neplata ratelor va pot aduce in situatia in care sa fiti raportati la Biroul de Credite, iar acest lucru va avea un impact negativ asupra situatiei dumneavoastra financiare, intrucat veti avea probleme in a obtine alte credite (bancare sau nebancare).

Din dorinta de a va veni in ajutor atunci cand aveti probleme cu veniturile lunare, Ferratum va ofera posibilitatea de a reesalona ratele. Pentru a afla mai multe detalii, puteti contacta reprezentantii IFN-ului, iar acestia va vor spune tot ce trebuie sa faceti.

Creditul in rate

Pe langa toate tipurile de credite anterior mentionate, Ferratum va ofera inclusiv posibilitatea de a a accesa credite in rate. Cu ajutorul acestora puteti imprumuta pana la 10.000 de lei, suma minima fiind de 1.500 de lei.

Cat despre perioada unui astfel de credit, ea poate varia intre 2 si 12 luni. In functie de preferintele personale, puteti obtine banii in numerar, la oricare dintre sucursalele indicate de Ferratum (dupa aprobarea creditelor aveti la dispozitie 14 zile calendaristice pentru a retrage banii) sau intr-un cont bancar.

Puteti adauga un cont bancar in contul online Ferratum, urmand ca suma solicitata sa va fie virata automat in contul IBAN pe care l-ati declarat.

Ce trebuie sa stiti despre calcularea dobanzii?

Pentru imprumuturile rapide in valoare de 200 – 1.400 de lei veti plati o dobanda de 1,29% pe zi. In schimb, daca alegeti credite mai mari, cu sume cuprinse intre 1.500 si 10.000, dobanzile pot creste pana la 10 – 12% pe luna. Fiti extrem de atenti atunci cand cititi informatiile despre dobanzi, dar si pe cele despre echivalentul costurilor in DAE.

Date de contact

 • Serviciul clienti Telefon: 021 9090 sau 031 00 55 66 7
 • Program de lucru: de luni pana vineri: 09:00 – 18:30; sambata si duminica: 09:00 – 13:00.
 • Adrese de e-mail: clienti@ferratum.ro sau office@ferratum.ro.
 • Sprijin restante – Telefon: 031 005 20 58, luni – vineri: 09:00 – 19:00
 • Website: www.ferratum.ro
 • E-mail: sprijin.credit@ferratum.com

Gradul de indatorare

Daca vreti sa aflati gradul de indatorare pe care il veti avea atunci cand accesati un imprumut urgent, trebuie sa aveti in vedere suma imprumutata, dobanda, perioada de creditare si suma totala pe care trebuie sa o rambursati. De exemplu, daca doriti sa accesati un credit de 3.000 de lei, iar dobanda zilnica este de 1,2%, cu o perioada de rambursare de 30 de zile, atunci va trebui sa restituiti IFN-ului 4080 de lei la finalul perioadei. In acest caz, metoda de calcul pentru gradul de indatorare este urmatoarea: (4.080/3.000) * 100 = 108%.

Expertii in domeniul financiar, CreditRapid.ro, va recomanda sa nu va indatorati mai mult decat considerati ca puteti, astfel incat sa nu va confruntati cu noi probleme financiare. Este adevarat ca accesand credite rapide, va puteti folosi de banii respectivi asa cum va doriti, insa nu trebuie sa uitati de conditiile de rambursare si de consecintele pe care le-ati putea suporta daca nu returnati banii la timp. Ramaneti chibzuiti si pastrati mereu o evidenta clara a datelor scadente si a sumelor pe care trebuie sa le rambursati!

Vezi recenzii si pareri despre Ferratum

Sau foloseste formularul de mai jos si detaliaza experienta ta cu acest IFN

Rated 4,0 out of 5
2 octombrie 2023

Pot sa spun ca primul credit pe care l-am facut a fost bun la Ferratum, in schimb al doilea a fost putin costisitor datorita sumei de care aveam nevoie.Nu pot sa spun ca a fost rau dar nici asa usor ca la primul credit.

Damian
Rated 4,0 out of 5
22 mai 2023

oferta buna, pacat ca dupa primul credit nu mai e dobanda zero

Diego
Rated 3,0 out of 5
3 mai 2023

Doamna de la credit cred ca a avut o zi mai proasta si era putin cam nervoasa.

Laurentiu
Rated 3,0 out of 5
25 octombrie 2022

am incercat sa schimb scadenta, fara succes. degeaba dau credite repede daca pe urma nu prind pe nimeni care sa ma ajute

Mihai Steleajen
Rated 5,0 out of 5
4 august 2022

A durat putin cat am folosit calculatorul lor online sa setez creditul, rata, simularea aia, dar apoi am primit banii intr-o ora.

Iustina B.
Ferratum