credite pentru restantieri

Cum poti lua credite nebancare daca esti restantier

Din cauza neplatii ratelor sau a intarzierilor in privinta achitarii ratelor, unele persoanele pot ajunge pe “lista neagra” de la Biroul de Credite, in calitate de rau platnici. Cu toate acestea, exista variante pe care le pot lua in calcul, astfel incat sa-si achite datoriile urgente, indiferent daca este vorba despre facturi sau despre achitarea unor servicii de care au neaparat nevoie.

Expertii de la CreditRapid.ro au intocmit prezentul ghid tocmai pentru a veni in sprijinul consumatorilor care in trecut s-au confruntat cu probleme financiare, dar care astazi au nevoie de diverse sume de bani pentru o perioada scurta de timp!

Ce tipuri de credite ofera IFN-urile consumatorilor restantieri?

Este important de mentionat ca tipurile de credite pe care oamenii restantieri le pot accesa de la IFN-uri pot avea valori mici, care nu depasesc in general cateva mii de lei. In acest fel, institutiile nebancare se pun la adapost de situatiile neplacute si nu acorda decat valori scazute, pentru a fi sigure ca isi vor putea recupera banii in conditii optime.

Creditele pentru restantieri sunt aspectate foarte bine pe site-urile IFN-urilor, tocmai pentru ca oamenii care au nevoie de ele sa stie unde pot gasi termenii si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca.

Conditii de eligibilitate

In ceea ce priveste conditiile de acordare a imprumuturilor rapide, IFN-urile solicita beneficiarilor urmatoarele:

 • sa prezinte actul de identitate (cartea de identitate sau buletinul) valabil;
 • sa prezinte un extras bancar, prin care sa faca dovada unui venit constant (adeverinta de venit poate fi necesara doar la anumite IFN-uri);
 • sa se incadreze intr-o anumita categorie de varsta (aceasta poate fi diferita de la institutie la institutie. Daca unele IFN-uri solicita persoanelor fizice sa se incadreze intre 18 si 60 de ani, la alte institutii,
 • consumatorii trebuie sa aiba intre 20 si 65 de ani).

Ce sume pot accesa consumatorii?

In general, sumele pe care oamenii le pot accesa prin intermediul unui credit rapid sunt relativ mici, putand ajunge pana la 3.000 de lei. In acest sens, recomandat este ca solicitantii sa verifice datele aferente fiecarui tip de credit, intrucat IFN-urile pun la dispozitie cuantumuri diferite.

Perioada de rambursare

Perioada de rambursare poate varia si ea de la IFN la IFN, dar si in functie de sumele imprumutate. De exemplu, consumatorii care acceseaza sume mai mari au la dispozitie pana la 30 de zile in care sa returneze banii, pe cand cei care obtin credite mai mici pot beneficia de perioade de rambursare de pana la 35 de zile.

Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale accesari creditelor urgente: pot fi rambursate in cat mai putine zile, pentru ca solicitantii sa nu fie impovarati peste masura. Mai mult, consumatorii trebuie sa stie ca in situatii extreme pot solicita IFN-urilor sa le prelungeasca perioada de rambursare, insa in astfel de cazuri, valoarea costurilor totale a creditelor va creste.

Cum poate avea loc excluderea din baza de date a Biroului de Credite?

In ceea ce priveste procesul de excludere din Biroul de Credite, consumatorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca acesta este unul destul de anevoios si dureaza. Chiar si dupa ce beneficiarii imprumuturilor isi achita toate datoriile, ei raman in pe “lista neagra” pentru cel putin 3 ani. In aceasta perioada, oamenii nu pot accesa credite bancare de la institutiile financiare clasice, insa au posibilitatea de a reorienta catre un credit restantieri IFN.

De preferat este ca persoanele fizice sa evite sa ajunga in evidenta cu rau platnici, pentru a nu se impovara din punct de vedere financiar si pentru a nu fi nevoiti sa apeleze la creditele speciale pentru restantieri.

Avantajele de care se bucura persoanele care iau un credit IFN

 • produsele pe care IFN-urile le pun la dispozitia publicului larg se adreseaza inclusiv celor care se afla pe lista cu rau platnici;
 • imprumuturile sunt acordate extrem de repede: perioada de aprobare poate varia de la cateva zeci de minute pana la cel mult 24 de ore (atunci cand sunt necesare mai multe verificari);
 • creditele pot fi solicitate exclusiv online, dar si prin intermediului telefonului, prin e-mail sau prin trimiterea unui SMS. Mai mult, cei care au nevoie de mai mult ajutor pot merge in birourile fizice al IFN-urilor, acolo unde este posibil;
 • perioadele de rambursare sunt scurte, iar consumatorii au certitudinea ca nu se impovareaza financiar pentru foarte mult timp
 • beneficiarii au posibilitatea de a profita de rambursarea anticipata atunci cand dispun de suficiente resurse financiare, ceea ce inseamna ca valoarea totala a costurilor pentru credite se va diminua (dobanzile se recalculeaza numai pana in ziua achitarii imprumuturilor);
 • datele scadente sunt clare si transparente, la fel ca toate taxele si comisioanele.

Dezavantaje ale creditelor nebancare

Dincolo de lista generoasa cu avantaje de care pot avea parte beneficiarii de imprumuturi rapide, exista si dezavantaje pe care astfel de credite nebancare le au si care trebuie cunoscute inainte de a se semna contractele aferente produselor de la IFN-uri:

 • dobanzile sunt mult mai mari fata de cele practicate de institutiile bancare clasice;
 • in cazul intarzierii platilor, consumatorii risca sa li se aplice dobanzi penalizatoare considerabile;
 • atunci cand beneficiarii ajung in incapacitate de plata, IFN-urile au posibilitatea de a apela la parti terte, in vederea recuperarii datoriilor.

Verificarea contractelor

Nu in ultimul rand, ideal este ca persoanele fizice sa se informeze foarte bine, inainte de a accesa un credit rapid, pentru a se asigura ca isi protejeaza finantele. Mai mult, consumatorii trebuie sa fie precauti atunci cand folosesc imprumuturile obtinute.

Expertii CreditRapid.ro le recomanda oamenilor sa achite facturile urgente, care nu mai pot fi amanate, sa achite costurile pentru servicii absolut necesare sau sa plateasca vacante de tip early booking si in acelasi timp sa evite sa foloseasca banii pentru achitarea avansurilor pentru autoturisme sau pentru alte tipuri de bunuri mobile sau imobile.

Pe termen scurt, creditele rapide la IFN-uri reprezinta solutii excelente pentru cei care sunt inregistrati in Biroul de Credite ca rau-platnici, venindu-le acestora in ajutor atunci cand au nevoie urgent de o anumita suma de bani.

Cum poti lua credite nebancare daca esti restantier