decizia de a face credit IFN

4 Argumente reale care îţi susţin decizia de a face credit IFN

Cuprins articol

IFN-urile se remarcă pe piaţa creditorilor din România prin faptul că oferă împrumuturi uşor şi rapid, însă şi prin alte avantaje pe care le oferă. Subiectul articolului de azi te va ajuta să înţelegi mai bine aceste avantaje, care îţi pot susţine decizia de a contacta o instituţie financiară nebancară atunci când ai nevoie să obţii urgent o sumă de bani.

Presupunând că faci prima dată un credit IFN, nu vei plăti dobândă

De credite IFN fără dobândă beneficiază clienţii care nu au mai accesat niciodată astfel de servicii. Deşi nu este o regulă, prin împrumut până la salariu sau credit de nevoi personale, fără dobândă, dacă se rambursează la timp, se obţin sume mici de bani. Atenţie, însă! Dacă nu rambursezi împrumutul la timp, cel mai probabil, ţi se vor aplica dobânzi penalizatoare semnificative.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru eligibilitate sunt simplu de bifat

Atunci când aplici pentru împrumuturi la IFN-uri, trebuie să te aştepţi şi la nişte condiţii. Nu îţi imagina că sunt greu de îndeplinit, pentru că nu este aşa. De obicei, acestea se materializează în următoarele aspecte:

  • cetăţenie romană;
  • buletin sau carte de identitate valabile;
  • să te încadrezi într-o anumită categorie de vârsta: de exemplu, dacă faci un credit la Viva Credit, trebuie să ai peste 20 de ani, iar pentru un împrumut la Credit Fix trebuie să ai 18 ani împliniţi;
  • venituri lunare constante: sunt IFN-uri care solicita dovada veniturile (talon de pensie, fluturaş de salariu etc) – Ferratum, de exemplu – şi altele care nu solicită astfel de dovezi – la Viaconto se solicita doar extrasul de cont.

Un astfel de împrumut, menţionat de multe IFN-uri sub denumirea „credit rapid”, se obţine într-adevăr rapid

Creditul pe care îl soliciţi la o instituţie financiară nebancară ţi se poate aproba chiar şi în câteva zeci de minute. Bineînţeles, trebuie să fii eligibil. În cazul în care soliciţi un împrumut la Ocean Credit, de exemplu, să completezi formularul îţi ia aproximativ 5 minute. Şi, potrivit, informaţiilor pe care le oferă, „după verificarea informațiilor și aprobarea creditului, primești banii instantaneu pe cardul de salariu. Nu există niciun alt IFN care oferă credite la fel de rapid ca noi, iar avantajele nu se opresc nicidecum aici!”

Creditul rapid fără dobânda îţi poate fi util în foarte multe situaţii

Te sfătuim să te împrumuţi responsabil şi doar atunci când nevoia este stringentă. Să spunem că ai nevoi medicale, sau că ai facturi de plătit şi nu mai pot fi amânate sau ai de achitat nişte taxe şcolare. Bineînţeles, poţi să ai mai multe motive să faci un astfel de împrumut, dar ţine cont că trebuie să fie cu adevărat serioase.

Acestea sunt doar o parte a avantajelor pe care le poţi avea când te gândeşti să faci un credit IFN.

Notă* Şi în 2023 au fost IFN-uri care au acordat credite restanţierilor – numărul clienţilor restanţieri  a crescut în iulie 2023 (494.240 persoane fizice cu restante mai mari de 30 de zile), ceea ce înseamnă că rambursarea nu este cu adevărat o prioritate pentru aceştia. Responsabilitatea cu care se plătesc creditele atrage după sine costuri mai mici, ceea ce este foarte important pentru cei care au împrumuturi la IFN.

4 Argumente reale care îţi susţin decizia de a face credit IFN