linii de credit ifn

Liniile de credit IFN sunt soluţii reale! CreditFix vs OceanCredit

Vin sărbătorile de iarnă şi te-ar ajuta să dispui de un buget mai mare dedicat cheltuielilor din decembrie? De regulă, răspunsul pentru această întrebare este afirmativ. Fireşte, banii nu apar din neant şi va trebui să faci nişte acţiuni concrete să îi obţii. Probabil că ai încercat să te împrumuţi de la familie sau prieteni, poate că ai fost şi la o bancă (sau la mai multe!), dar toate demersurile tale nu au avut un final fericit, pentru că nu ai obţinut banii de care ai nevoie.

Ştim că o astfel de situaţie îţi dă bătăi de cap, doar că nu ar trebui să dezarmezi. Cu atât mai mult cu cât ai şi o soluţie. O instituţie financiară nebancara te poate ajuta! E timpul să zâmbeşti! Vei avea bani pentru o masă de Crăciun îmbelşugată şi de cadouri pe care să le dăruieşti celor dragi.

În articolul de azi îţi vom expune două variante de creditare rapidă, linii de credit ușor de obținut de la IFN-uri. Informează-te şi ia decizia cea mai bună pentru tine!

Împrumuturile rapide îți permit să obții finanțare în câteva minute

Împrumuturile rapide prin linii de credit pot fi o soluție pentru tine. Aceste produse financiare sunt special concepute pentru a fi depuse în contul solicitantului, de regulă, în 15 minute de la aprobare, și sunt ușor de obținut, deoarece nu au multe cerințe.

Aici vom aduce în discuție două variante pentru finanţare prin linii de credit, deși pe piața financiară nebancară sunt mai multe.

CreditFix – Linie de credit

De la CreditFix, la prima tragere din linia de credit cu care poţi fi finanţat de la 100 lei şi până la 10000 lei, ai dobânda 0%. DAE este minim 0% – maxim 4.108,31%. Deşi are valabilitate nelimitată, reevaluarea capacităţii persoanei împrumutate de a rambursa valoarea liniei de credit se face la 5 ani.

Pe site-ul IFN-ului avem şi un exemplu de calcul, care te va ajuta să înţelegi mai bine ce dobânda DAE şi ce dobânda totală vei avea de plătit.

„Pentru un credit cu trageri succesive în valoare de 500 de Lei, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 4.108,31%, dobânda totală 1.729,86 Lei, total de plată 2.229,86 Lei. Acest exemplu a fost calculat presupunând că suma a fost trasă şi achitata de client”.

Să presupunem că eşti finanţat de CreditFix cu 1000 lei şi pe 6 februarie 2024 ai prima scadență. Dobânda/zi este 0 lei, dobânda totală până la 06 februarie 2024 este, de asemenea, 0. Dacă achiţi integral, plăteşti suma împrumutată de 1000 lei. Dobânda la prima tragere este 0%, dar această facilitate se aplică doar clienţilor noi, pentru următoarele trageri din linia de credit dobânda fiind de 1,2% zi, adică, dobânda/zi de la a doua tragere este 12 lei în cazul cu care am exemplificat. DAE maxim de la a doua tragere este de 4.108,31 %.

Dacă ai decis să aplici pentru finanţare CreditFix şi este prima dată când soliciţi serviile acestei instituţii, iată ce ai de făcut:

 • completează cererea de credit cu datele personale şi datele de contact – vei găsi formularul pe site;
 • încarcă o fotografie a CI;
 • încarcă extras de cont cu tranzacţia de încasare a venitului şi o plată cu cardul.

*Copia CI şi extrasul le poţi trimite şi prin email sau WhatsApp.

*Cererea va fi analizată în ziua în care aplici şi în aceeaşi zi vei primi şi banii.

În ceea ce priveşte condiţiile de eligibilitate pentru a obţine împrumutul CreditFix, poţi vedea că sunt foarte permisive:

 • venit net lunar din salariu sau pensie de cel puţin 500 de lei;
 • venitul lunar se încasează pe un un card bancar;
 • ai cel puţin 18 ani;
 • deţii un telefon mobil personal;
 • deții o adresă de e-mail.

Ocean Credit – linia de credit Delfin

De la Ocean Credit poţi să obţii finanţare printr-o linie de credit flexibilă, cu valabilitate de un an. Prin linia de credit Delfin poţi să primeşti un împrumut între 100 şi 9.000 lei. Banii se pot retrage instant pe orice card de salariu

Cât timp utilizezi banii vei plăti un comision fix pe zi. Aşadar, ai în vedere că dobânzile se plătesc doar pentru suma retrasă şi nu pentru limita de credit. Costul liniei de credit Delfin este de la 20,2% pe an. DAE este de la 38%, depinzând de sumele retrase și de plățile efectuate. Iar costul de utilizare pleacă de la 5 lei/zi.

Pe site-ul acestui IFN vei găsi şi un exemplu pentru limită de 3000 de lei cu un comision de 5 lei pe zi:

„Dacă pe 7 a lunii ai retras 1000 de lei, iar pe 26 alți 1500 de lei, vei avea o datorie totală de 2500 de lei. Sumă minimă de plată dacă nu ai rambursat nimic până la finalul lunii va fi 5% din 1000 de lei înmulțit cu 0,8 (24/30 de zile) + 5% din 1500 lei x 0,166 (5/30 zile) + comisionul de utilizare aferent celor 24 de zile în care au avut bani retrași (5 lei x 24 zile). Asta înseamnă că minimul de plată este: 40 de lei + 12.5 de lei + 120 lei = 175.5 lei”

Pentru eligibilitatea ai nevoie de:

 • vârsta minimă de 18 ani;
 • telefon, tabletă sau laptop cu acces la internet;
 • completarea formularului pentru solicitarea împrumutului;
 • copie carte de identitate;
 • selfie;
 • card de salariu

*Banii vor intra pe cardul de salariu imediat după verificarea informaţiilor şi aprobarea creditului.

Concluzionând analiza noastră, poţi să observi că ambele linii de credit se pot obţine uşor, condiţiile de eligibilitate şi de acordare a finanțării fiind asemănătoare. Suma maximă pe care o poţi obţine prin linia de credit de la CreditFix este mai mare cu 1000 lei decât suma maximă pe care ai putea să o obţii de la Ocean Credit și, foarte important, dacă faci primul credit la CreditFix dobânda la prima tragere este 0%. De asemenea, CreditFix oferă o linie de credit cu valabilitate nedeterminată, iar Ocean Credit pentru 12 luni.

În mod cert, aceste împrumuturi oferite de IFN-uri pot fi o soluție imediată, dar trebuie să ţii cont că au și aspecte negative. Ai în vedere dobânzile care nu sunt de neglijat. Fă responsabil orice tragere din linia de credit şi nu te îndatora mai mult decât ştii că poţi să suporţi ca şi cost în ceea ce priveşte rambursarea.

Liniile de credit IFN sunt soluţii reale! CreditFix vs OceanCredit