Provident

Rated 4,0 out of 5
20.000 RON DE LA 500 PANA LA
Variabila DOBANDA
48 de ore APROBARE IN MAXIM
Variabila PRIMUL CREDIT
48 saptamani PERIOADA
Rated 4,0 out of 5

Care sunt conditiile de aprobare pe care trebuie sa le indepliniti?

 • trebuie sa aveti cel putin 18 ani impliniti;
 • trebuie sa aveti cetatenie romana;
 • trebuie sa aveti un venit net de cel putin 300 de lei.

Care sunt actele de care aveti nevoie pentru a obtine un credit online?

 • buletin/carte de identitate;
 • adeverinta de venit;
 • cererea de credit, pe care trebuie sa o completati online, pe site-ul Provident.

Avantajele de care aveti parte cand accesati un imprumut de la Provident

 • IFN-ul va poate oferi cate 300 de lei de fiecare data cand recomandati un client nou;
 • reprezentantii institutiei financiare nebancare se pot deplasa la domiciliul dumneavoastra, in vederea colectarii ratelor, ceea ce inseamna ca economisiti timp;
 • site-ul online al Provident dispune de un calculator de credit, pe care il puteti folosi ori de cate ori aveti nevoie;
 • in cazul in care intarziati plata ratelor, Provident nu aplica penalizari.

Dezavantaje cand accesati un imprumut IFN

Daca la un moment dat ajungeti in imposibilitate de plata, Provident se poate folosi de legislatia in vigoare pentru a-si recupera sumele imprumutate.

Ce tipuri de credite puteti accesa de la Provident?

Inainte sa alegeti un credit este important sa stiti care sunt optiunile pe care le aveti la dispozitie. In acest fel, puteti face o comparatie intre mai multe produse si va puteti indrepta catre cel ce va convine.

Imprumutul Standard – despre acest tip de credit trebuie sa stiti ca este unul avantajos, pe care il puteti accesa atunci cand aveti nevoie de o anumita suma de bani intr-un timp foarte scurt. Puteti accesa intre 500 si 20.000 de lei si puteti beneficia de rate fixe saptamanale, fara garantii sau garanti. Mai mult, toate costurile si conditiile aferente acestui tip de produs sunt mentionate foarte clar in contractul pe care il veti semna. Ulterior, puteti primi banii acasa in doar 48 de ore. Aveti la dispozitie inclusiv posibilitatea de a accesa imprumutul Standard exclusiv online, daca nu doriti sa va deplasati la unul dintre birourile Provident.

Printre conditiile pe care trebuie sa le indepliniti, daca sunteti interesati de creditul Standard se numara urmatoarele: trebuie sa aveti un venit net de cel putin 300 de lei pe luna, trebuie sa aveti cetatenie romana, sa fi implinit cel putin 18 ani, sa aveti domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei si sa aveti un numar de telefon valabil.

Exemplu de calcul pentru un Imprumut Standard:

 • Suma imprumutata: 1.200 de lei
 • Perioada de rambursare: 48 de saptamani
 • Rata saptamanala: 27,60 lei
 • Rata dobanzii (fixe): 41% pe an
 • DAE: 87,33%
 • Dobanda anuala: 204,44 lei
 • Comision de analiza a dosarului: 120 lei
 • Valoarea totala de rambursare: 1324,44 lei

Imprumutul STAR – prin intermediul acestui tip de credit puteti accesa oricand sume cuprinse intre 6.000 si 15.000 de lei si va veti bucura de rate fixe lunare, fara sa faceti dovada unor garantii sau garanti. La fel ca si la primul pachet, daca cererea va este aprobata, primiti banii acasa in numai 48 de ore, iar de-a lungul perioadei de rambursare, un agent Provident se poate deplasa la domiciliul, in vederea colectarii ratelor.

In ceea ce priveste conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a fi eligibili pentru imprumutul Star, ele sunt aceleasi ca la primul tip de credit, singura diferenta fiind aceea ca este important sa aveti un venit fix de cel putin 1.300 de lei pe luna si sa puteti dovedi acest lucru.

Pe langa cele 2 tipuri de credite, in perioadele promotionale, Provident va mai poate pune la dispozitie si alte tipuri credite. Nu uitati sa verificati conditiile de eligibilitate si perioada promotionala, pentru a va asigura ca luati o decizie inteleapta.

Exemplu de calcul pentru un Imprumut STAR:

 • Suma imprumutata: 10.000 lei
 • Perioada de rambursare: 21 de luni
 • Rata lunara: 696,81 lei
 • Rata dobanzii: 44% pe an
 • Dobanda totala: 4.512,91 lei
 • Comision de analiza a dosarului: 120 lei
 • Valoare totala de plata: 14632,91 lei

Comparatie IFN Provident cu alte institutii IFN

20.000 RON DE LA 500 PANA LA
Variabila DOBANDA
48 de ore APROBARE IN MAXIM
Variabila PRIMUL CREDIT
48 saptamani PERIOADA

9000 RON DE LA 500 PANA LA
0,1% pe zi DOBANDA
instant APROBARE IN MAXIM
0,1% pe zi PRIMUL CREDIT
12 luni PERIOADA

2000 RON DE LA 100 PANA LA
1,2% pe zi DOBANDA
2 ore APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
12 luni PERIOADA

10.000 RON DE LA 100 PANA LA
0,08% pe zi DOBANDA
30 de minute APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
6 luni PERIOADA

4000 RON DE LA 200 PANA LA
0,99% pe zi DOBANDA
30 de minute APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
24 de luni PERIOADA

3000 RON DE LA 100 PANA LA
1,2% pe zi DOBANDA
30 de minute APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
92 de zile PERIOADA

1400 RON DE LA 200 PANA LA
1,29% pe zi DOBANDA
1 ore APROBARE IN MAXIM
0% dobanda PRIMUL CREDIT
45 de zile PERIOADA

4000 RON DE LA 200 PANA LA
1% pe zi DOBANDA
30 de minute APROBARE IN MAXIM
1% dobanda PRIMUL CREDIT
60 de luni PERIOADA

Despre Provident

Compania Provident a fost fondata in anul 2006, fiind o institutie nebancara, care este inregistrata in Registrul Special al Bancii Nationale a Romaniei si care se adreseaza unui public de peste 200.000 de clienti. Este vorba despre primul IFN de pe teritoriul romanesc ce a inceput sa acorde imprumuturi la domiciliu, pe baza unui model de afaceri cu o istorie de peste 140 de ani in spate.

La nivel mondial, Provident face parte din Grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre liderii internationali de pe piata furnizarii de credite de consum la domiciliu. Acest grup isi desfasoara activitatea in 9 tari din Europa, dar si peste hotare, in Mexic si Australia. IPF este listat la Bursa din Londra si are in total mai bine de 2,3 milioane de clienti, respectiv peste 29.000 de agenti care se ocupa de contractele clientilor.

Cat timp dureaza aprobarea unui imprumut?

Reprezentantii Provident analizeaza cu atentie fiecare cerere de imprumut pe care o primesc, iar daca totul este in regula, puteti primi banii in doar 48 de ore din momentul in care ati facut solicitarea. Vezi in josul paginii ce parere au lasat ceilalti care au apelat la un imprumut Provident.

Ce trebuie sa stiti despre rambursarea creditelor Provident?

In ceea ce priveste rambursarea unui credit, trebuie sa stiti ca trebuie sa achitati prima rata dupa 17 zile din momentul in care ati semnat contractual si trebuie sa folositi un ordin de plata din contul Provident. In schimb, daca ati optat pentru rambursarea creditelor direct la agentii IFN-ului, atunci este important sa tineti cont ca acestia vor veni la tot la 17 zile de la semnarea contractelor, insa trebuie sa achitati o taxa suplimentara de 20 de lei pe saptamana.

Ulterior, veti continua sa rambursati creditele pe baza unor planuri foarte bine definite, care va sunt aduse la cunostinta.

Tot ce trebuie sa stiti despre rambursarea anticipate

Daca la un moment decideti ca vreti sa rambursati anticipat o parte din credit sau chiar tot imprumutul, trebuie sa contactat reprezentatii departamentului de relatii cu clientii de la Provident, iar astfel veti afla care este reducerea de care puteti beneficia, intrucat IFN-ul fidelizeaza persoanele care apeleaza la aceasta solutie.

Ce penalitati riscati in cazul in care intarziati sa platiti ratele?

Pe lista elementelor de care este bine sa tineti cont se afla si faptul ca Provident nu percepe penalitati atunci cand intarziati achitarea ratelor. Reprezentantii IFN-ului urmeaza o politica de comunicare constanta cu toti clientii, dorind sa le vina acestora in ajutor atunci cand intampina dificultati financiare.

De exemplu, va puteti reesalona ratele pentru o perioada mai lunga de timp, astfel incat sa va rezolvati problemele. In schimb, daca nu puteti plati deloc, nici macar atunci cand vine se ofera o varianta ajutatoare, Provident isi rezerva dreptul de a apela la recuperatorii de datorii pentru a obtine imprumuturile inapoi.

Date de contact Provident

 • Telefon: 021 9877 (apel cu tarif normal) sau 021 275 75 75 (apel cu tarif normal)
 • Adresa de e-mail: relatiicuclientii@provident.ro
 • SMS: 1805
 • Website: provident.ro

Gradul de indatorare

Din punct de vedere matematic, gradul de indatorare reprezinta o ecuatie prin care puteti determina foarte usor riscurile la care va supuneti atunci cand accesati un imprumut online. Mai exact, puteti calcula gradul de indatorare in functie de raportul dintre suma cheltuielilor lunare si suma veniturilor lunare pe care o aveti. De preferat este ca niciodata sa nu va indatorati mai mult decat considerati ca puteti: astfel evitati grijile pe termen lung si, in acelasi timp va protejati finantele si veniturile, punandu-va la adapost de riscul de a ajunge in incapacitate de plata.

Exemplu:

Daca imprumutati 3.000 de lei cu o dobanda de 1,2% pe zi pentru o perioada de 30 de zile, inseamna ca la final va trebui sa restituiti 4080 de lei, ceea ce inseamna ca veti avea un grad de indatorare de (4080/3000) * 100 = 136%. Recomandat este sa va ganditi foarte bine la acest lucru, inainte de a semna un contract si sa evitati ca pe viitor sa fiti introdusi in Biroul de Credite pentru neplata.

Indiferent de situatiile dificile cu care va confruntati, specialistii CreditRapid.ro va recomanda sa cantariti foarte bine alegerile pe care le faceti din punct de vedere financiar. O decizie gresita sau pripita va poate costa mult. Puneti in balanta toate avantajele si dezavantajele accesarii unui credit rapid, informati-va foarte bine, iar apoi alegeti cel mai bun produs, care se preteaza nevoilor pe care le aveti!

Vezi recenzii si pareri despre Provident

Sau foloseste formularul de mai jos si detaliaza experienta ta cu acest IFN

Rated 3,0 out of 5
16 noiembrie 2023

Am prins o perioada foarte proasta pentru un credit, Dobanda a fost exagerat de mare si chiar ma bucur ca am scapat de el.

Radu
Rated 5,0 out of 5
8 septembrie 2023

Am avut primul credit la Provident si am avut o dobanda foarte mica, aproape ca la amanet. Am reusite sa achit tot creditul in 3 luni si am iesit mai castigat ca la banca.

Florin
Rated 5,0 out of 5
6 iulie 2023

De 2 saptamani am terminat de achitat creditul si pot spune ca a fost cea mai buna alegere pe care am facut-o in loc sa fac un credit la banca. Am avut o dobanda foarte mica ce mi-a permis sa traiesc fara stres. Eu recomand acest credit pentru situatia pe care am avut-o eu. Multumesc

Silvia
Rated 5,0 out of 5
21 iunie 2023

Mi-a placut modul in care reprezentantii vorbesc cu clientii si iti explica toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Mi-a explicat cum sa fac sa platesc anticipat creditul si chiar asa am si facut , in cateva saptamani am achitat tot creditul. Avantajul meu a fost ca am avut o dobanda foarte mica si am putut sa ma descurc cu toate. Recomand.

Teodora P.
Rated 1,0 out of 5
10 aprilie 2023

Dezamăgire totala

Vio
Provident