Happy couple going through their investment plans with financial advisor.

Cum compari ofertele de credit rapid ca sa faci cea mai buna alegere?

Cuprins articol

Contractarea unui credit rapid poate fi o solutie salvatoare pentru multe persoane, fiind o optiune din ce in ce mai prezenta pe piata ce ii poate ajuta pe multi sa depaseasca o situatie dificila din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, alegerea celei mai bune oferte poate fi uneori o actiune complicata, avand la dispozitie un numar larg de institutii non bancare din care sa alegi, dar si multe criterii ce iti pot ingreuna decizia.

Avand in vedere aceste lucruri, va fi esential sa cunosti prin ce caracteristici se deosebesc ofertele de credit rapid si cum te pot afecta atunci cand doresti sa accesezi o suma de bani pentru a solutiona o situatie financiara anevoioasa.

La ce criterii trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa contractezi un credit rapid?

1. Suma maxima

Inainte de a accesa un credit rapid pentru nevoi personale, va fi esential mai intai sa stabilesti de ce suma ai nevoie. In functie de acest lucru, vei putea sa cercetezi si sa selectezi o institutie financiara non bancara care sa ofere exact cat doresti. De cele mai multe ori, acestea furnizeaza sume ce incep de la 1.400 lei si pot ajunge pana la chiar 20.000 lei, existand astfel optiuni ce pot satisface o gama larga de nevoi si clienti.

2. Dobanda

Rata dobanzii este probabil unul dintre cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii ai in vedere. Aceasta va influenta in mod decisiv costul total al imprumutului realizat, de aceea este recomandat sa fii atent la dobanda (fie ea fixa sau variabila) ce se aplica,  pentru a te asigura ca poti plati in siguranta si usor creditul contractat.

DAE (dobanda anuala efectiva) este un indice caruia nu trebuie sa ii acorzi o atentie prea mare, mai ales daca alegi un credit pe termen scurt, fiind mai importanta suma totala ce trebuie platita. De asemenea, anumite IFN-uri ofera dobanda 0% pentru primul credit contractat, acesta fiind un avantaj considerabil pentru cei care aleg aceste instrumente financiare pentru prima data.

3. Timpul de aprobare

Urgentele financiare apar de cele mai multe ori in mod neasteptat, de aceea timpul de aprobare al unui credit rapid trebuie sa fie in general cat mai scurt pentru a depasi situatia delicata. Din fericire pentru clienti, multe dintre IFN-urile disponibile pe piata proceseaza cererile in cel mai scurt timp, existand institutii ce iti pot da aprobarea in doar 30 de minute, termenul putand urca pana la maxim 48 de ore.

4. Perioada de creditare

Perioada de creditare trebuie aleasa atat in functie de posibilitatea de plata, cat si de limitele impuse de institutii. Pentru creditele mici, o perioada de 45 de zile poate fi de cele mai multe ori de ajuns, insa pentru cele mai mari se poate contracta o perioada cuprinsa intre 6 luni si 4 ani. Alege un termen care sa iti permita sa rambursezi usor suma imprumutata, insa sa ai in vedere si dobanda pentru a nu pune in dificultate bugetul familiei.

Contractarea unui credit rapid poate fi una dintre cele mai bune si usoare solutii pentru rezolvarea unei situatii dificile. Avand in vedere acest lucru, va fi important sa acorzi o atentie sporita tuturor indicatorilor economici oferiti de institutiile de credit pentru a-i compara inteligent si in cele din urma, pentru a alege cea mai buna oferta pentru tine care sa se alinieze cu obiectivele tale financiare pe termen scurt si lung.

Cum compari ofertele de credit rapid ca sa faci cea mai buna alegere?